Klyv kycklingen i delar och skär bort vingspetsar och gump. Marinera i kylen i 12 timmar – 1 dygn. Sila av morot och lök och koka upp marinaden i en gryta, tillsätt resterande delen av rödvinet och låt puttra tillsammans med kycklingen i 45 minuter. Koka ytterligare 25 minuter. 6 dl rött vin. 2 lagerblad. 1½ dl rött vin. 200 g rökt sidfläsk
4 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé av bröst 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g rökt sidfläsk eller bacon (100 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g) 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 1 purjolök 150 g champinjoner smör till stekning 3 dl rödvin 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 1 msk soja 3 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk arrowrot eller maizena Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Häll på vin och fond. Koka sakta under lock i cirka 20 min Stek fläsk, vitlök, gul lök och svamp i lite smör i en stekpanna. 2 st vitlöksklyftor. 2 dl rött vin
Smula ned buljongtärningarna och häll på rödvinet, vinägern och vattnet. 1 flaska mustigt rödvin. 2 msk rödvinsvinäger. 2 hönsbuljongtärningar eller 3 msk koncentrerad fond. 200 g rimmat sidfläsk. 200 g champinjoner. 200 g smålökar
CoqauvinPortioner. 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar. Koka ihop rödvin, lagerblad, timjan, rosmarin, vitlök och svartpepparkorn i cirka 5 minuter. Bryn kycklingen, slå vinet över kycklingen, sjud i cirka 40 minuter. Skala lökarna och låt dem koka med när cirka 20 minuter återstår. Av RedaktionenFotografDavid Back 8 st lår från majskyckling 1 st flaska rödvin2 st lagerblad 6 st timjankvistar 1 st rosmarinkvist 4 st vitlöksklyftor - krossade 8 st svartpepparkorn 200 g rimmat fläsk 200 g skogschampinjoner 20 st pärllökar salt och peppar
4 4 port ris eller annat gryn ca 450 g kycklinglårfilé 140 g bacon 2 vitlöksklyftor 1 gul lök 250 g färska champinjoner 1 msk olja 3 dl rött matlagningsvin2 dl vispgrädde 1 dl vatten 3 lagerblad 1 tsk timjan 2 tsk majsstärkelse 1/2 kruka persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt vin, timjan, lagerblad och pressad vitlök. Låt allt småputtra under lock i ca 20 minuter. 2 st kyckling. 2 st purjolök. 75 cl vin. 2 krm peppar. 2 st lagerblad. 2 st vitlöksklyftor. 250 g champinjoner. 2 st kyckling 150 g rökt sidfläsk 2 st purjolök 3 st morötter 75 cl vin enkelt rött 1. 5 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk timjan 2 st lagerblad 2 st vitlöksklyftor 15 st smålök 250 g champinjoner färska Det här behövs för 6-8 port
Tillsätt vin, salt, kryddor, vitlök, och persiljestjälkar. Låt grytan koka under lock på svag värme i 15–25 minuter. 5 – 2 kg. 2 st stora morötter. 200 g rökt sidfläsk, helt. 1 st flaska fylligt rödvin. 2 st lagerblad. 5 – 2 kg 1 st gul lök, hackad 2 st stora morötter 1 st purjolök smör att steka i 200 g rökt sidfläsk, helt 1 st flaska fylligt rödvin2 st lagerblad svartpeppar Färsk timjan, rosmarin 5 st vitlöksklyftor, hackade några persiljestjälkar 10 st schalottenlökar 300 g färska champinjoner 3 msk vetemjöl 3 msk smör kruspersilja Citronzest till garnering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.