I denna rätt är tanken att couscousen skall bli grön men den tog för mycket färg ifrån paprikan när jag rörde ihop den så den blev inte så grön som var tänkt
Couscous med grönsaker är god och nyttig snabbmat. Vi brukar antingen äta denna rätt som tillbehör till teryakilax med rosa sås (se här) eller så blandar vi i lite kokta kikärtor och stekt strimlad halloumi och äter couscousen som en vegetarisk huvudrätt med sweet chilisås och en klick rosa sås
Couscous med kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
Traditionellt så tillagas couscous i en så kallad couscousiere. Man gör en gryta med kött och grönsaker i den nedre delen och couscousen ångas i en övre tillsatsen och tar smak av grytan
 Detta recept på couscous kan man använda som bas till det mesta enligt henne. Jag förväntade mig en mycket smakrik couscous och blev lite förvånad då den även var rätt så kryddstark
Denna gången fick det bli en Charlotte Royale. Som vi har sett att vissa även kallar för Charlotte Russe, men vad vi förstår så heter tårtan egentligen Charlotte Royale, när ytterkanten består av rulltårta och inte kex
100 g riven västerbottenost4 äggulor2 dl mellangrädde1/2 krm kajennpeppar1/2 krm salt1/2 krm svartpepparröd romfinhackad rödlökSätt ugnen på 175CFördela osten i små smorda portionsformar, engångs aluminiumbakformar går bra
4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.