Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Crema catalana på kanel och vanilj med citrussalladPortioner. Vispa upp strösockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Vi käkade dem tillsammans med basmatiris och en lite annorlunda currysås medapelsinoch sambal oelek (idén till såsen kommer från boken 'Tillsammansmat' av Anna Brawn)
Grovhacka räkorna och blanda med timjan och vitlök. Toppa med räkblandningen vid servering. Tillsätt fond, grädde, stjärnanis, sambal oelek ochapelsinskal
Vispa ihop buljongen medcrème fraichen, och koka upp. Sedan några år tillbaka är det, som jag tidigare nämnt, en tradition att Årets kock får smaksätta en ny crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.