Zucchinicarpaccio med parmesan, mynta och kapris. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Den här exklusiva, gröna ärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. CrèmeNinon. crème fraish, parmesanchips, parmaskinka krutonger, bacon etc
Till den andra hälften tillsätter ni en halv flaska mousserande vin, och er CrèmeNinon är färdig. Servera i portionstallrikar, klicka i lite crème fraiche och strö över muskotnöt
Men just Creme Ninon är en soppa som görs på en tjock bas av ärtpuré och som precis innan servering får sig en skvätt champagne, vilket gör den extra lyxig och romantisk – man kan även tillsätta vispgrädde i slutet om man skippar pilgrimsmusslan
Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Tag ut och låt vila några timmar före servering. Strö över ett tunt lager råsocker och bränn av med brännare eller under grillelementet i ugnen (full effekt) tills sockret är karamelliserat
Koka socker, citronsaft och vatten till en gyllene karamell, som ryker lätt. Snitta vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur de svarta fröna
Då den är klar och du serverar den så skvätter du i lite champagne eller mousserande vin. Det är helt enkelt en lyxig variant av ärtsoppa och man blir glad bara av att titta, såväl som smaka på den
Champagneoch anklevermousse är verkligen en klassiker och fantastiskt gott. Det här receptet som är mycket enkelt och gott hittade jag hos Annika som har trevliga matbloggen Smaskens
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Den här crème brûléen bjöd min systerson på när vi var hemma hos syrran på middag. Hela eftermiddagen ska spenderas åt att fixa och dona lite här hemma, koppla av och mysa
Jag är nämligen en "sucker" för Crème Brûlée och beställer det i princip varje gång jag är på restaurang, men den här juliga varianten var något nytt för mig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.