Remove the sauce from the heat and set aside while you prepare the beef. Place the flour in a shallow bowl and dip the steak pieces in the flour, lightly coating the sides of each piece
Blanda strösocker och smöret i mixer. Häll i dadelblandning och rom och börja blanda sakta. Blanda mjölet med salt och bakpulver i en bunke och tillsätt det sedan, lite i taget
500 g flankstek 1 msk japansk soja 1 msk sherry 1,5 dl majsstärkelse 1 morot, skuren i tändsticksstavar 1 rödlök, i tunna klyftor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta) 2 dl neutral rapsolja, till fritering
Ta en kastrull och blanda alla ingredienser för såsen utom maizena och 2 msk vatten. När du känner att smaken sitter blandar du i maizena utrörd i 2 msk vatten och låter det koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen. Crispybeef600 g hel fransyska 1-2 dl majsstärkelse (eller potatismjöl) 1 l rapsolja 1 gul lök, grovhackad 1 röd paprika, hackad 1 gul paprika, hackad 2 msk ingefära, finhackad
Blanda maizena, soya och vatten i en skål och ställ åt sidan. Blanda allt i en skål, vänd ner köttet och låt marinera 30 minuter i kylen. Tillsätt köttet och rör runt, häll på maizenablandningen, låt koka upp och lägg i salladslöken sist, rör runt och låt puttra 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.