Det är ett grundrecepet som man kan göra med eller utan bär och med massor av olika smaker. De här väldigt goda blåbärsmuffinsarna/cupcakes gjorde jag för några veckor sedan
Du vet att du lyckats med bakverken när du äter, äter och äter, men att du för din egen hälsas och samvetes skull kastar dom som finns kvar eftersom du inte klarar låta bli att äta när det finns
Eftersom jag har en bekant som inte tål gluten experimenterar jag för fullt med glutenfria cupcakes. Receptet på cupcakesen ovan hittar du antingen i den fantastiska kokboken Vegan Cupcakes Take Over the World, eller på denna sida
Glutenfria Red velvet cupcakes och mascarponefrosting med en touch av vanilj. Min mamma ska få med ett par cuppisar till sig och sin kollega till fredagsfika imorn, och självklart får ju pappa en med
Ställ åt sidan medanscupcakesen svalnar helt. Om ni vill baka helt vanliga semlor har jag ett underbart recept för dem med på bloggen, receptet hittar ni här
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Vi gör det alltid lite extra mysigt hemma hos oss på fredagar med god mat och gofika. Cupcakes. Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.