Curryfisk och blomkålsris. CURRYFISK UGN. CURRYFISK UGN. Idag bjuder jag på en enkel vardagsrätt med fisk. Jag tycker om att laga mat i ugnen för då sköter sig maten där själv medan man kan fixa med tillbehören
Curryfisk med solgula rötter4 portioner 2 gula lökar1 msk olivolja1-2 tsk curry3/4 tsk salt1/2 dl finhackad persilja600 g sej-eller gösfilé Rotsaksfräs3 morötter350 g kålrot200 g rotselleri1 msk olivolja1/2 dl mango chutney1 dl pressad apelsin1 tsk salt Gör så härSätt på ugnen på 225 graderHacka lök och fräs den mjuk i oljanTillsätt curry och låt fräsa ytterligare en minutSmaksätt med lite av saltet och tillsätt persiljanLägg fisken, delad i bitar, i en ugnsformSalta med resten av saltetFördela löken över fiskenTäck med folie och sätt in i ugnen i 15 minSkala och strimla rotfrukternaFräs dem i oljan i stekpanna tills de är mjuka men ändå spänstigaSmaksätt med mango chutney, pressad apelsin och salt
Currytorsk i tomatsås. Om du tröttnat på all stabbig påskamat så kanske det här kan vara något. Här kommer nämligen en mycket användbar fiskrätt som jag gjort typ 1000 gånger, currytorsk i tomatsås
Curryfisk 3-4 portioner 1 fiskblock sej/torsk/hoki 2,5 dl creme fraiche 4 msk curry (eller så mycket man gillar) handfull spenat salt och peppar smör till stekning Skär fisken i grova bitar och stek i smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.