nej, jag skojar bara med er - jag är inte så pretto - ni får gärna gå lös i tacohyllan där hemma, jag är kanske bara avundsjuk för att jag inte har samma utbud här och därmed måste improvisera)
daal - så länge nu, så idag när regnet faller ner utanför fönstret (för femte dagen i rad) och mitt huvud bankar och halsen kliar, då kände jag att - idag är dagen
En absolut favorit i vårt kök är denna Daal – en indisk linsgryta som alltid blir fantastiskt god. Det finns mängder av olika recept på Daal och stavningar, men grunden är röda linser, krossade tomater och kokosmjölk samt en massa goda kryddor
1 gul lök 3 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 morot 1 bit ingefära 1 msk torkad garam masala 3 msk rapsolja 3 dl röda linser 400 g krossade tomater 1,5 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 70 g färsk spenat salt peppar
Lite indiskt inspirerad, med röda linser och bambuskott i bland annat. 1,5-2 dl röda linser. ca 5-7 dl vatten, beroende på vilken konsistens soppan ska ha. 1,5-2 dl röda linser. ca 5-7 dl vatten, beroende på vilken konsistens soppan ska ha
1 msk oliv- eller rapsolja. Hacka löken. Fräs löken i oljan tills den blir glansig. Strimla purjolöken och hacka vitlöken fint och blanda i tillsammans med curryn
Ingela 138 kalorier utan tillbehör 332 kcal Med baguette ost och smör 4 port 2 dl gula linser 1 tsk gurkmeja 1 tsk röd chilipeppar 1 tsk spiskummin 2 krm kardemumma 1 1/2 tsk salt 12-14 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 3-4 vitlöksklyftor ev tärnad morot om man vill Tillbehör. Vill man ha i mer grönsaker i så är det gott att hacka i morot och koka med 5-15 minuter beroende hur stora bitar man gör. 12-14 dl vatten. 3-4 vitlöksklyftor ev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.