-- DALFRY --. Finhacka vitlök & färsk koriander. Skiva tomater (på längden). Riv isär chilis i 7-8 bitar. Koka tomat, linser, salt, gurkmeja, hing-pulver i 600 ml vatten i 20-25 min
Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Det här är ett recept på en sötsur dal, en härlig balans mellan tamarindsurt och jaggerysött
Moong Dal Tadka är en Indisk maträtt, som vanligen äts med ris eller med bröd. Moong Dal Tadka is an Indian dish, usually eaten with rice or with bread
När jag första gången smakade Gujarati Dal tyckte jag den var för söt, men nu älskar jag den – balansera med tex potatiscurry, kryddstekt spenat och syrlig, bitter pickles
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.