Efter att ha gjort en del efterforskning har jag valt att kalla den daltadka. - DaltadkaSpenatsoppa - Indisk spenatsoppa med ingefära och chili - Palak soupKryddig indisk linsgryta - Dhal med röda linserLinsgryta med röda linser och kokosmjölk - Indisk dhalHaricots verts (gröna bönor) med kokos och kryddor - Kothavarangai poriyalDela
Nilla's Kitchen. Ofta är det de allra enklaste rätterna som är godast. Linser, lök, chili, lime och koriander är enkla smakkombinationer som gör gott för själen
Det här med dal, "linscurry", är något som jag tycker det Indiska köket är outstanding på. Det här är ett recept på en sötsur dal, en härlig balans mellan tamarindsurt och jaggerysött
-- DAL FRY --. Finhacka vitlök & färsk koriander. Skiva tomater (på längden). Riv isär chilis i 7-8 bitar. Koka tomat, linser, salt, gurkmeja, hing-pulver i 600 ml vatten i 20-25 min
Dal Fry är indiskt comfort food, en enkel linsrätt som är vanlig på många restauranger och vanligtvis lagad av toor dal, med ghee som ger smak och karaktär
När jag första gången smakade Gujarati Dal tyckte jag den var för söt, men nu älskar jag den – balansera med tex potatiscurry, kryddstekt spenat och syrlig, bitter pickles
Tunnbröd – kärt bröd med många namn Tuttul från Boda kyrkby, Dalarna Ingredienser 4 kilo rågsikt 4 liter mjölk 2 tsk salt 1/2 paket jäst 3 1/2 paket jäst 1/2 kilo margarin 1 flaska ljus sirap Ca 20 g anis, stött Ca 20 g fänkål, stött 1,5 kilo vetemjöl 3 kilo potatis, kokas med skal, skalas och pressas Vetemjöl och grahamsmjöl till utbakning Gör så här Dag 1, kväll
Blanda den pressade potatisen med socker och sirap. Hetta hälften av mjölken och smält fettet. Slå över mjölkblandningen över potatisblandningen och arbeta i hop det
Rör i tomatblandningen i dalen tillsammans med en generös nypa salt. Häll av vattnet från de blötlagda bönorna och lägg dem i en stor kastrull med linser, gurkmeja, chili, vitlök och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.