Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Sikta ner mjölet och tillsätt mjölk-/smörblandningen i flera omgångar under omrörning. Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga
Testa solrosfrömassa istället eller byt ut mot danskarnas och norrmännens fyllning. Och vill ni fetta till det ännu lite extra så kan ni passa på att göra pannkakor till middag, det är britternas traditionella fettisdagsrätt
Täck formarna med en kökshandduk och låt bröden jäsa i ca 60 - 90 minuter (jag lät dem jäsa tills degen nådde upp till kanten av formen). Lägg bröden i plastpåsar och låt dem vila i 1 - 2 dygn innan de skivas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.