Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fyllda med två olika ostar. En sjukt god middag som jag verkligen rekommenderar er och jag har lovat mig själv idag att jag måste äta rullader oftare
En favoriträtt på helgerna här hemma är lyxiga rullader. Rulladerna tar en stund att göra, men det är en perfekt maträtt en söndag, eller när man har gäster
Skira äggen. Vispa äggvitorna till ett styvt skum. Vispa samman äggulor, socker, mjölk och grädde. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och tillsätt genom att sikta i det genom en sil så att alla klumpar försvinner
Salta o peppra, stek rulladerna i smör. Häll såsen över rulladerna. Vi använde en älgytterlår-bit som vi skar i ganska tunna skivor till lövbiff, blev perfekt till dessa rullader
Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap i tunt lager och lägg på lökblandningen Rulla ihop och fäst med tandpetare Bryn rulladerna i smör i stekpanna
Salta och peppra rulladerna. Servera de fyllda lövbiffrulladerna med såsen ur pannan (eller lägg upp på serveringsfat med kanter) samt potatistillbehör och ev
Smula ner jästen i en skål och tillsätt 1 tsk socker och 1 msk mjölk och blanda samma noga. Ställ åt sidan en stund på varm plats så att jästkulturen kan komma igång ordentligt (denna metod är bra också vid brödbak)
Idag lagades det rullader. Bryn rulladerna i smör tills de fått fin färg. Innehållet i rulladerna kommer delvis att falla ur, men det gör inget för det sätter god smak till såsen och gör den lite krämig
DANSKA FRIKADELLER. För att variera köttbullarna kan man ibland koka dem till frikadeller. Med ris och en stark currysås får man en enkel men spännande vardagsrätt
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver väl. Rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 30 x 40 cm
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.