Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Mina syltgrottor var det sista jag bakade innan förlossningen och lillan kom till oss. Och dagen efter vi kom hem kom jag också på att jag inte hade fotat dessa skapelser
Värm kokosmjök och vaniljpulver. Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken. Vilket ska bli som 4 tsk socker, men det blev alldeles för sött
Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utan tillsatt socker) och har en mild och mjuk karamellsmak. grädde, fibersirap gold och så saltet som ska fördelas över när allt är klart
Eftersom att kakan är naturligt glutenfri, mjölkfri och utan vitt socker så passar den många. Ja, kakan är utan vitt socker men det är fortfarande en ganska söt kaka
Eftersom det är rabarbersäsong och jag länge har funderat på hur man kan göra en lite smartare rabarberpaj utan vitt socker, har jag nu experimenterat fram en smulig paj som innehåller just mandelmjöl och rabarber och är glutenfri
Saftiga, söta, smakrika och chokladiga små muffins som går snabbt att baka till fika eller mellis. Det blir mättande och näringsrika små bakverk och det räcker med en eller två små
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.