Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Låt spenaten tina i ett durkslag. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar
Är ju lite skeptisk till just lammsmak, men med rätt smaksättning ska det nog lösa sig. Hoppas att jag med det här inlägget gett er lite inspiration inför helgens alla middagar
Häll i en slev buljong till och rör, fortsätt på detta viset tills riset är al dente, rör om ofta. Till vår risotto åt vi kalvracks, det vill säga ytterfilén med ben
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det är min syster som har introducerat mig tilldetta goda som är superlätt att göra. Man kan variera det i all oändlighet med olika sorters ostar och olika sorters nötter
Dela kärna ur och finhacka färsk chili om du använder det. Skär helst upp det mot köttfibrerna. Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Ta ut fläskkarrén och låt det vila ca 10 minuter innan du skär upp det i ca 0,5 cm tunna skivor med en vass kniv. 2 msk hackad persilja till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.