Lätt att variera både chokladen och chilistyrkan eller byta ut mot annan smaksättning. Julstädningen & julbaken kom av sig när lilla gudsonen H hälsade på, inte blev det av några dagar senare när maken var ledig heller
Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost
Mitt knep för att få dem på det senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten. Men gör du det är det bäst att temperera chokladen så att den inte blir missfärgad och matt, stelnar snabbt i rumstemperatur samt smälter i munnen i stället för i händerna
Om man håller sig till receptet är knäck egentligen inte speciellt svårt men det gäller att passa noga så att det inte kokar över samt att vara ganska effektiv när smeten ska ner i formarna så att den inte hinner stelna
Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Julklapparna har varit planerade länge och är i princip klara men det där med att göra hemmet julfint är något man inte bör göra förrän till första advent
Det kan ju kvitta, kan man tycka, eftersom bären ändå inte är särskilt goda. I år, däremot, har inga löss synts till, och vi har säkert plockat en hel liter
Ett måste innan man går och lägger sig på julafton är ju den där nattmackan, spelar ingen roll hur mätt man än är så en macka med julskinkadet måste man bara ha, punkt slut
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Idag blir det ett kort och snabbt inlägg på nåt som är mycket gott och nyttigt. Grönkålsallad med juliga smaker iform av grönkål, apelsin, valnötter, granatäpple och äpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.