1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)2 dl rapsolja 1 tsk vitvinsvinäger1-2 tsk dijongsenapSalt och vitpepparKnäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)Häll över oljan och resterande smaksättningar
Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
Det är lite mycket just nu, sådet kommer vara lite tyst här ett tag framöver. Biffarna nedan är lingonbiffar där ägget är ersatt med havregrädde och lite extra mjöl och det blev jättebra, så testa det om du känner för det
Tänker vi då på så mycket smak det finns i benen, som man gjorde förr då allt togs tillvara. Vi lever i tider då filéer av olika slag är det mest gångbara bland råvarorna i butikernas försäljningsdiskar med kött, fisk och fågel
. Igår eftermiddag kom Josefin över till mig här på söder. Jag hade köpt jordgubbar, nötter och öl som vi smaskade på medans vi pratade om roliga saker som hänt under veckan
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. en gryta som får koka i timmar eller något man kanske inte gör efter jobbet direkt varje dag
Observera att beroende på ugn och storlek på tomatbitarna kan tiden variera – har de inte torkat tillräckligt är det bara att köra dem längre, ser ut att vara klara innan avbryter man bara tidigare
Så nu är vi rustade när våren kommer Förra veckan bjöd vi svärmor och svärfar på FLÄSKFILÉ ASIAN STYLE, och jag ska erkänna att jag var lite nervös för svärfar, som har lite svårt när det vankas lite starkare mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.