Jag har hittills bara testat dhal baserad på linser, vilket har varit gott, så nästa gång det blir dhal tänkte jag testa med mungbönor, för det används sällan här hemma
Blanda i linser, vatten och gurkmeja. ENKEL DHAL AV RÖDALINSER1 msk malen spiskummin1 msk malen koriander1-2 msk currypulver (malaysiskt använde jag)1 tsk bockhornsklöverfrön½ tsk malen kanel5 hela kardemummakapslar2 lagerblad1 msk finhackad ingefära4 hackade vitlöksklyftor2 finhackade gula lökar50 g finhackad rotselleri3 dl rödalinser (torkade)6-7 dl vatten1 tsk gurkmeja Torrosta alla kryddorna i en gryta i 30-60 sekunder - de ska börja dofta gott, men inte bränt. Koka upp och låt sjuda under lock i 40 minuter eller tills linserna är sönderkokta
Posts related to Kryddig indisk linsgryta - Dhal med rödalinserLinsgryta med rödalinser och kokosmjölk - Indisk dhalKlassisk indisk linsgryta - DalIndisk linsgryta med gröna linser och spenat - Palak dal shorvaSpenat- och grönkålspaj Indian style - Ayurvediskt av Janesh VaidyaDela
Linser står inte allt för ofta på bordet här hemma. 1 dl rödalinser2 dl vatten½ vitlöksklyfta1 citronklyftasalt och svartpepparolivoljaSkölj linserna. Lägg i linserna i en kastrull, häll över vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 1 dl rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.