svartpepparkorn, KRAV. Nu rök i alla fall både de sista rödalinserna och fullkornsspaghettin. Blanda i linserna, sellerin och moroten med löken och fräs någon minut
)Det här receptet har en kryddig, men mild, rund smak av ingefära, kanel och koriander. Jag har hittills bara testat dhal baserad på linser, vilket har varit gott, så nästa gång det blir dhal tänkte jag testa med mungbönor, för det används sällan här hemma
)Det här receptet har en kryddig, men mild, rund smak av ingefära, kanel och koriander. Jag har hittills bara testat dhal baserad på linser, vilket har varit gott, så nästa gång det blir dhal tänkte jag testa med mungbönor, för det används sällan här hemma
Personligen köper jag numera bara ett märke av cocosmjölk, nämligen Kung Markatta, dåjag blev mäkta irriterad av att se innehållsförteckningen på de andra märkena i min butik
Posts related to Kryddig indisk linsgryta - Dhal med rödalinserLinsgryta med rödalinser och kokosmjölk - Indisk dhalKlassisk indisk linsgryta - DalIndisk linsgryta med gröna linser och spenat - Palak dal shorvaSpenat- och grönkålspaj Indian style - Ayurvediskt av Janesh VaidyaDela
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Så här i vardagsstressen är alltså detta helt perfekt att ha hemma, för man kan enkelt slänga ihop en måltid på en mindre en halvtimme (jag gjorde det igår senast
Pressgurka finns i TVÅ varianter, en med kokt ättikslag för burkar som ska lagras lite längre och en snabb-ättikslag om man bara vill göra en liten sats som snabbt går åt och som är bus-enkel att svänga ihop på bara ett par minuter
Jag har haft en burk kondenserad mjölk liggandes sedan i julas, då jag skulle haft den till ett par kolor jag hittade i ett nummer av Donna Hay, men så blev de aldrig gjorda
Det kanske är att överdriva lite, men ett jättegott enkelt bröd, perfekt som kvällsmacka. Lös upp jästen med salt o honung och lite av vattenmjölk-blandning
Jag måste bara dela med mig av någonting jag mer eller mindre lever på. Jag hade ärligt talat aldrig ätit det, vad jag vet i alla fall, och det är rödalinser
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter i nedre delen av ugnen. 0,75 dl torkade rödalinser. 0,75 dl torkade rödalinser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Ha i basilikan och smaka av. om du använder fryst svamp är det bästa om du låter den steka med löken utan fett i stekpannan tills det mesta av vätskan som svampen ger ifrån sig har dunstat bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.