Servera medkokt potatis och grönsaker. Har precis kommit hem efter ett härligt vattengympapass och njutit av en god middagssoppa med nybakat surdegsbröd till, det ni
Servera medkokt potatis. Lägg ner i kastrullen med köttet. Kokt kalv i dillsåsDen sötsura smaken som man hittar i denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
Tyvärr hade jag inte kalvkött med ben och det skall man nog satsa på om man får tag på det. Många smaksätter nog med ättika men jag har alltid föredragit citron för det känns både fräscht och modernt
Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera mednykokt potatis. Lägg i en kastrull och häll på kallt vatten så att det täcker med råge. Lägg i kastrullen tillsammans med lagerblad, kryddor och salt
Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar. Dillsås. Tillsätt rikligt med hackad dill. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter
Avsluta med att lägga i kycklingfilén och låt den bli varm, servera medkokt potatis. Det är sällan jag kokar saker fast det blir så gott, här har jag gjort med smaken av dillkött men mycket snabbare att laga
Kokt färskpotatis. Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Dillsås. smörkokta knippmorötter. Skär grönsakerna grovt och lägg ner i grytan tillsammans med alla kryddor
Plocka dillen och lägg stjälkarna i kastrullen tillsammans med vitpeppar. Sila över buljongen i en ny kastrull och smaksätt med ättikslag, kycklingfond och vitpeppar
Servera med den kokta potatisen och dillsåsen. kokt potatisGör såhär. Jag försöker bli bättre på att göra rätter med fisk för det är ju som jag skrivit förut - bara för gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.