Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Jag rörde ihop degen innan jobbet på morgonen och gräddade det på kvällen
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Tekakor är gott som variation till allt surdegsbröd vi äter till frukost och lunch. Genom att byta ut en del av vetemjölet mot fullkornsdinkel blir brödet lite nyttigare och lite mer mättande
Tillsätt smör, mjöl och salt. Skala och riv morötterna fint och blanda ner i degen. Dela degen i 16 bitar och rulla dem till bullar. Platta ut bullarna till brödkakor med cirka 12 cm i diameter och lägg kakorna på plåt klädd med bakplåtspapper. Nagga varje kaka och grädda dem i 10 minuter
Blandade frön och flingor till dekoration. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke, blanda banan tillsammans med honung och yoghurt och rör om ordentligt med en slickepott
Gjorde världens godaste middag och testade på att baka pitabröd för första gången. Denna gång bakade jag på dinkelmjöl och rågmjöl, men går säkert att expirementera med olika mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.