Men - det är ju jämt så mycket man vill testa, inte kan man hinna med allt på en gång. Krossade linfrön har en förmåga att ge väldigt mycket smak ifrån sig, vilket ju självklart inte behöver vara en nackdel, visserligen, men värt att tänka på, i alla fall
Strössla ev med lite frön på limpan. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Smörj en brödform och häll ned lite skalade sesamfrön, då blir det lättare att få ut brödet när det är färdigt
Lägg allt mjöl i en bunke. Gör en grop i mitten. Smula ner jäst, samt lite vatten. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ner resten av vattnet, bearbeta den lösa degen väl
Brödet känns inte ens torrt dagen efter och det är få hembakta bröd som det är så med. Skär försiktigt rutor med en vass kniv på det färdigjästa brödet
Det är häftigt med jäskraften i surdeg. Här utgick jag från hans ljusa dinkelbröd och. Jag använder en hushållsassistent, men det går att bearbeta för degen för hand också - men räkna då med nästan dubbla tiden för att få igång glutentrådarna
solrosfrön. Så om man vill kan man göra degen klart nu på en gång och grädda precis innan läggdags för att få rykande färska bröd till kvällsfikat, eller så bakar ni ihop degen ikväll och så börjar ni måndagen med att grädda bröd och njuta av en extra lyxig frukost
Ett mycket gott surdegsbröd, med både frukt och rostade frön. Jag bakar numera aldrig med recept, men efter jag bjudit några vänner på det här brödet så lovade jag att göra ett recept, och här kommer det
Smula jästen i degbunken och lös upp den med det ljumna vattnet. Strö över lite fullkornsdinkel, snitta dem lite med vass kniv, täck med handduk och låt jäsa till knappt dubbel storlek
Ett alldeles perfekt bröd bakat med dinkelmjöl som dessutom var ekologiskt. Det här var ett dinkelbröd som sprack upp på ytan under gräddningen och blev så knaprigt och gott
Att baka med russinjäst istället för bagerijäst är inte så svårt som man kan tro. Dagen före baket friskar man upp den med att tillsätta mjöl och vatten och knåda några minuter
Kanske blir det till att packa en korg fylld med läkerheter lite senare. När jästen har löst upp sig häller du i resten av vattnet, olivolja, honung, flingsalt, valnötter, solrosfrön, dinkel- och vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.