Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min
I doftenav vanilj. Glutenfri äppelpaj med havretäcke och egengjord vaniljsås. Och det är verkligen inte svårt att göra en egen vaniljsås istället för att använda matbutikens färdiggjorda (eller pulver), konstaterade vi när vi tio minuter senare stod i doftenav vanilj med en färdiggjord varm vaniljsås framför oss på köksbänken
Min lavendel står i full blom. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare
Sessan och jag julbakade en stor del av gårdagen, vi började med lussebullar. Få timmars sömn kombinerat med kaffemaskinshaveri gjorde att jag gjorde ungefär en miljon fel med den stackars degen och fick rädda upp den på alla upptänkbara sätt
3 msk havrekli. 2 ägg 3 msk havrekli. . morgonstund, tisdag - nybakat bröd. alltså min frukost idag, mums. kände att jag nog var tvungen att bryta upp med gröten
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.