Man kan även smaksätta bollarna medsaffran eller behålla dem neutrala. Nu har jag testat att smaksatta mina populära kokossnöbollar med pepparkakskrydda också
Blanda ut saffranet i lite socker, ev tillsätt lite alkohol för att förstärka saffranssmaken. Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor avapelsinskal
Tryck ut med händerna i botten av en springform eller liknande. Vispa ihop Philadelphiaost, mascarpone, sötningsmedel (valfritt), ägg, saft o rivet skal från apelsin och saffranet till en jämn smet
) så kan du i stället smaksättamed kanel, kardemumma och ingefära. Den har likheter med mina andra grysli/myslivarianter, men har här fått lite extra julkänsla avsaffran, vanilj och apelsin
Här kommer jag med ett recept som är supergott. smakar juligt. Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg i chokladen samt smöret och rör om till det blir en jämn smet
0,5 g saffran [1 förp]. 1 apelsin, rivet skal och lite saft. 50 g smör 0,5 g saffran [1 förp] 110 g ägg [2 st] 85 g strösocker [1 dl] 200 g kokosflingor [5,5 dl] 5 g vaniljsocker [0,5 msk] 1 apelsin, rivet skal och lite saft 200 g mörk choklad, smält
Dessa mandelskorporna har jag smaksattmed skalet av en ekologisk apelsin vilket jag tycker passar bra ihop med nyponsoppa, men du kan även välja att smaksätta dem med något annat som mörk choklad, eller varför inte lite kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.