Små vindolmar som är fyllda med ris och kött. Ofta är det bara med ris i. olivolja. När vi var i Grekland första gången för många år sedan åt jag vinbladsdolmar
I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Häll sedan såsen över dolman och häll sedan olivoljan över. Denna gång blev det vegetariska dolmamed fyllning av ris, paprika, mynta och persilja och en hel del lök
Börja med att skära bort locket på paprikan och skölj ordentligt i. Fyll paprikan med fyllningen, tänk på att inte pressa fyllningen eller lägga allt för mycket eftersom riset kommer att svälla upp
D Det bästa är ju om man är två eller tre tillsammans som lagar dolmar för hela arbetet blir så mycket enklare men är du själv så rekommenderar jag som sagt att du läser hela receptet noga innan du börjar med något annat
Koka upp vatten i vattenkokaren, lägg de torkade aubergine skalen i en skål, häll över det kokande vattnet, täck med något så att alla skal ligger under vatten
Tänk dig sen en olivoljamed kraftig smak av parmesan… Vännen Wille W. Doppa med salt, peppar och bröd eller varför inte drälla din hemmagjorda parmesanolja över en tomat- och mozzarellasallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.