Jag ställde mig i köket och tänkte att jag var en italienare och freestylade med ingredienser. Jag plockade de största blad jag kunde finna på lotten och tog hem dem för att göra dolmar
I. d. a. g. p. r. o. v. e. j. l. i. t. n. f. y. å. m. -. s. k. ,. ä. ö. c. h. P. H. b. u. D. R. 4. 3. 5. 1. 2. 0. S. é. (. ). Ö. T. F. B. N. V. L. ”. –. 6. M. r d. d l. c m
Börja med att skära bort locket på paprikan och skölj ordentligt i. Fyll paprikan med fyllningen, tänk på att inte pressa fyllningen eller lägga allt för mycket eftersom riset kommer att svälla upp
D Det bästa är ju om man är två eller tre tillsammans som lagar dolmar för hela arbetet blir så mycket enklare men är du själv så rekommenderar jag som sagt att du läser hela receptet noga innan du börjar med något annat
Hittade zuchini som var runda, men det går bra med vanliga. Sänk sedan till medelvärme och laga i ca. Vi var och besökte världens sötaste Irem Ada, min brorsdotter
Koka upp vatten i vattenkokaren, lägg de torkade aubergine skalen i en skål, häll över det kokande vattnet, täck med något så att alla skal ligger under vatten
Här kommer recept på dolma med fyllda grönsaker. Jag provade också en färdig blandning med kryddor som heter just Dolma som jag hittade i vår lilla butik där vi bor
Lägg ut ett vinblad med den ojämna sidan upp, ta en sked fyllning och vik ihop till dolma. Blanda ut tomatpurén med lite hett vatten, salta och peppra efter smak och häll sedan över dolman och fyll på med vatten så det nästan täcker
När vi åkte från landet i söndags drog jag med mig en bunt mangoldblad utan någon vidare plan. Och till slut kom jag på den ypperliga idén att göra dolmar av bladen (ja, ja, det är väl fler som gjort det och jag har säkert läst om det någonstans, men det struntar jag i och tar åt mig äran för idén helt och fullt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.