Fräs upp kött, lök, morot och socker i smöret 2-3 minuter. Häll på vinet och låt koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt fond och timjan och låt koka ytterligare 10-20 minuter. Sila. Är såsen för tunn tillsätt maizenaredning, annars salta och peppra bara. Puré
Skala och dela rotfrukterna i mindre delar och låt koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Mixa tillsammans med övriga ingredienser till en slät puré. Hjort
Putsa köttet fritt från hinnor. Bryn smöret rejält och lägg i timjankvistarna. Salta och peppra köttet runt om och bryn på ganska hög temperatur. Stek klart i ugn i 125 grader tills innertemperaturen är 54 grader, efter 20-30 minuter. Låt vila i folie cirka 10 minuter. Vid serveringen, skär upp i cm-tjocka bitar. Svamprullar
Koka upp vinäger, lime, honung, smör, vatten och salt i en stekpanna. Skär tunna skivor av moroten med hjälp av en skalkniv. Stek dessa ett par minuter i uppkoket. Stek svampen i smör tills den ”knäpper”, cirka fem minuter. Tillsätt grädde och låt koka ihop i 10-20 minuter. Forma morotsskivorna till rundlar och fyll med svampstuvningen. Sparris
Koka upp någon cm vatten med smör och salt i en panna. Lägg i sparrisen och låt koka 1-2 minuter. Servering
Lägg upp samtliga rätter på en tallrik, garnera med en kvist timjan eller med färskt ogräs. Servera gärna inlagda nypon och svart vinbärsgelé till.
Kryddad runt om var den med salt, svartpeppar och timjan. Bilderna är tagna med vår "resekamera", vi ber att få ursäkta oss för den lite sämre kvalitén som inte har något att göra med hur maten smakade
Dovhjortsfilémed vinägrettspotatis och blåbärssky Två små dovhjortsfiléer. Två små dovhjortsfiléer. Blanda olja, vinäger salt och peppar och blanda allt med den skivade potatisen
4 ca 500 g rotselleri 600 g fast potatis 2 vitlöksklyftor 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 rödlökar 1 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 msk rödvinsvinäger 1 kruka dragon ca 550 g tunnskivad kotlett 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop grädde, creme fraiche, salt och peppar och blanda med riven ost. =) Hur gör ni med gran. Jag gjorde lågtempererad fläskytterfilé i ugn och så serverade jag en magiskt god rotsellelrigratäng och min enkla rödvinssås till
Skala och hacka vitlök, chili, rosmarin och schalottenlök och stek i en kastrull med olivolja. Vi rekommenderar dock inte att du endast använder vin till ”vätska” utan jobbar med en viss del vatten för att inte såsen ska bli för skarp
Ett utmärkt val för dig som är ute efter ett klassiskt recept som är enkelt att lyckas med. Sila rödvinssåsen om så önskas och red sedan såsen genom att tillsätta maizena
Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssåsoch ett potatismos. Så efter en sväng på stan på lördagens förmiddag, med inhandlande av grönsaker, rotsaker och vin, var det dags att traska hemåt till lägenheten
Detta rådjuret som jag tillagade hade varit med i en bilolycka och min pappa hjälpte till att ta ur och slakta det, något jag skulle vara intresserad av att se hur det går till
Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssåsoch en gorgonzolakräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.