Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Vi får helt enkelt glädjas åt att vi gör det nu , och att det fungerar så otroligt bra. Lägg ned filéerna ganska tätt, och krydda dem med salt och vitpeppar
Gör ett gott potatismosoch spritsa ut det (se bild). Lägg fisken i en ugnsfast form, skär skåror i fisken och lägg i gorgonzola, häll vinet över fisken samt pressa citron över, salta
Skala jordärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Pilla av skalet och skär bort "änden". Lägg i vitlöken tillsammans med den avrunna potatisen och mosa vitlöken med en gaffel
Skala och koka potatisen. Om du använder färska champinjoner så sköljer du dem och skär i skivor, lägg dem i en torr kastrull och låt ev vatten koka bort
Potatismos. Salta och koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll grädde, smör, bladpersilja och västerbottenost i kastrullen och mixa genom att vispa kraftigt med en ballongvisp
Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Salta och peppra. Servera med kokt potatis och ärtor. Ingredients600g filé av kolja25g smörSaltVitpeppar-------------------50g smör3 msk vetemjöl6 dl mjölkSaltVitpepparCa 1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn--------------------900g potatis3 dl gröna ärtor
Vad man serverar till fisken är en smaksak, jag fick broccolimos, resten av familjen åt potatismos. Vit fisk såsom kolja och torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.