Men nu så lägger jag in årets sista mat-inlägg. Sichuan ChickenKungPao4 port600 g kycklinglårfilé3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade1 msk finhackad ingefära1 tsk sichuanpeppar, mortlad1½ tsk chiliflakes1 broccolistam1 stor morot6 salladslökar1½ dl jordnötterrapsolja till stekningMarinad
Uppskattar att receptet räcker till 2-3 personer. - Läs hela inlägget här 1 msk risvin. Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma
Gårdsplanen utanför var stor nog för ett residens. Det är svårt att ställa rätterna mot varandra, men jag vill minnas att min favorit ändå var KungPaoChicken samt Flavoured pork
1 pound boneless, skinless, chicken breasts or thighs, cut into 1-inch cubes. 1 tablespoon Chinese black vinegar, or substitute good-quality balsamic vinegar. 1/4 cup unsalted dry-roasted peanuts. 1 tablespoon Chinese black vinegar, or substitute good-quality balsamic vinegar1 teaspoon soy sauce1 teaspoon hoisin sauce1 teaspoon sesame oil2 teaspoons sugar1 teaspoon cornstarch1/2 teaspoon ground Sichuan pepper. 2 tablespoons peanut or vegetable oil8 to 10 dried red chilies3 scallions, white and green parts separated, thinly sliced2 garlic cloves, minced1 teaspoon minced or grated fresh ginger1/4 cup unsalted dry-roasted peanuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.