1 pound
boneless, skinless, chicken breasts or thighs, cut into 1-inch cubes
1 tablespoon
Chinese black vinegar, or substitute good-quality balsamic vinegar
1 teaspoon
soy sauce
1 teaspoon
hoisin sauce
1 teaspoon
sesame oil
2 teaspoons
sugar
1 teaspoon
cornstarch
1/2 teaspoon
ground Sichuan pepper
2 tablespoons
peanut or vegetable oil
8 to
10 dried red chilies
3 scallions,
white and green parts separated, thinly sliced
2 garlic
cloves, minced
1 teaspoon
minced or grated fresh ginger
1/4 cup
unsalted dry-roasted peanuts
1 tablespoon
soy sauce2 teaspoons Chinese rice wine or dry sherry1 1/2 teaspoons cornstarch
1 tablespoon
Chinese black vinegar, or substitute good-quality balsamic vinegar1 teaspoon soy sauce1 teaspoon hoisin sauce1 teaspoon sesame oil2 teaspoons sugar1 teaspoon cornstarch1/2 teaspoon ground Sichuan pepper
2 tablespoons
peanut or vegetable oil8 to 10 dried red chilies3 scallions, white and green parts separated, thinly sliced2 garlic cloves, minced1 teaspoon minced or grated fresh ginger1/4 cup unsalted dry-roasted peanuts
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
En fantastiskt god rätt som är fylld med härliga smaker. En smakrik och het rätt. Riktig klassiker från sichuanköket i Kina och den är älskad världen över
Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran. Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.