I eftermiddags var jag och storhandlade inför veckan som kommer. När man delar recept på festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och ärpåväg in i rutiner igen
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Suget efter julmat har börja komma så smått och jag dreglar lätt när jag tänker på krämig Janssons frestelse, små delikatessköttbullar, olika sillar, rökta fiskar och allt annat gott
Nu när det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Idag blir det gryta på kycklingfilé och så skall jag testa kyclingbacon, L blev lite fundersam men vi får se vad det smakar
Nu är jag tillbaka i Kalmar igen, efter en underbar helg i Stockholm. Jag är inte någon löpare direkt och hade det inte varit för min väninna Jessica lurat med mig på tjejmilen nu två år i rad, så hade jag aldrig sprungit så här långt
När man blev sugen på något gott blev det allt som oftast en påse AKO chock. AKO-kolan är tillbaka. Påsenpåminner om hur den såg ut förr och smakerna som finns att tillgå är chok, grädd och mint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.