Receptet kommer ursprunligen från Arla , men ändringarna är Ellinors. Ellinors kycklingsoppa med nudlar 4 port 2 kycklingfiléer, ca 250 g 2 paprikor 1 purjolök 1 vitlöksklyfta smör 8 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 50 g äggnudlar (då jag ville få lite mer mat av soppan hade jag i det dubbla + lite extra vatten) 1 krm kajennpeppar färsk ingefära (fuska inte med detta, då den ger smak till hela soppan) lite lime Till servering
Som ensam vegetarian i familjen brukar jag alltid stå för dessa bidrag till julbordet själv. Tidigare år har jag precis som alla andra, satsat på flera olika rätter
I helgen passade jag på att baka lite. Ett så kallat snabbak, men med fantastiskt resultat. Ett 20-tal gudomligt goda mellanmålscookies, bakade på bland annat cashewnötter, kokos, hallon och banan
Häromdagen gjorde jag de absolut godaste pannkakorna hittills. Inspirationen hittade jag ursprungligen hos Sanna (tror jag i alla fall) men min vana trogen justerade jag lite efter egen smak och tycke
I lördags kväll satte jag en bröddeg, vilken jag sedan lät jäsa i kylen över natten. Nu blev det som bekant våfflor till frukost i söndags morse, men doften av nybakade frallor som fyllde lägenheten gick inte av för hackor den heller
Häromdagen tog jag tillvara på några av de bananer jag har i frysen (klarar inte av att äta bananer som de är, men försöker så smått att vänja mig vid dem i matlagning och bakverk) och gjorde ett bananbröd paleo style
Ostchips med dipp – receptet hittar ni på Ellinors fina sida Ett liv i balans. LCHFmys. Förra lördagen bestämde jag mig för att göra lite LCHF-snacks till Melodifestivalen
Ledig eftermiddag och halvtråkigt väder. Då passar jag på att baka. Är som bekant inget större fan av banan - en av tre saker som jag verkligen inte kan förmå mig att äta (utöver den vegetariska kosten då vill säga)
Söndagens lunch förtärdes även den ute i solen på balkongen. När vi nu går mot ljusare och varmare tider, fasar jag successivt ute de mustiga grytorna och värmande sopporna till förmån för lättare och fräschare mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.