Förutom att jag kommer bjuda på en hög med vegatariska julinspirerade recept kommer jag också dela med mig kring lite pysseltips och tankar på engrönjul när det gäller själva stylingen av julbordet och så klart, som utlovat, kommer i n s t r u k t i o n e r på hur man bygger sitt eget julbord av återvunnet material
Här är mitt grönajulbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), mengrönkålssalladmedrostad pumpa och slutligenbloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Tillsätt majonnäs och tranbär och toppa sedan medrostade nötter och några flertranbär. Riv eller skär kålen fint och blanda med olja, vinäger, honung, salt och peppar
Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord". Med sina klara färger är denen njutning för ögat, men också för magen
Tills det märkliga vädret vänt så får vi passa på att värma oss med soppa efter småkulna promenader. Den här rostade tomatsoppan har seglat upp och blivit lite av en favorit hos oss
mixa sönder dem tillsammans medgrönsaksbuljongen och häll ner i kastrullen. Skopa upp soppan i skålar, toppa medchilifrästcocktailkorv och en klick crèmefraichesås
Gör en dressing av olivolja och citronsaft. Slå dressingen över salladen. 1 apelsin, skalad och skuren i skivor. 1 blodapelsin, skalad och skuren i skivor. 1 grapefrukt, skalad och skuren i skivor. 1 citron, saften
Gör en dressing av olivolja och citronsaft. Slå dressingen över salladen. 1 apelsin, skalad och skuren i skivor. 1 blodapelsin, skalad och skuren i skivor. 1 grapefrukt, skalad och skuren i skivor. 1 citron, saften
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Det är så skönt med lite sol och värme och äntligen är våren här på riktigt. Ingredienser. Vi grillade för någon dag sedan och till köttet gjorde jag rostadechili och vitlökspotatis
Resultatet blev en krämig Chili con carne med god smak. Tidningen Mat magasinet hade en grytspecial i sitt oktobernummer och jag har som plan att testa flera av deras grytrecept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.