En gris i ugnen och ett plommon på trädet
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 pers 1 dag + ca 2,5 tim
  • 800 g benfri fläskkarré i bit
  • 2 msk krossade kryddor (svarpeppar, kryddpeppar, rosépeppar)
  • Salt
  • 0,5 bit rotselleri
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 4 stora schalottenlökar
  • Smör
  • 2 dl rött vin
  • Olivolja
  • 10 färska plommon
  • 0,5 finhackad rödlök
  • 2 vitlöksklyftor Ca två cm riven färsk ingefära
  • 1 dl råsocker
  • Citronsaft
  • salt
  • PLOMMONSÅS
  • 07 hittar du på systemet) Ett höstigt och lite kärvt vin, med doft av mörka bär, torra vinbärskvistar, utomlandslakrits, multna höstlöv under gummistövel och en svag bris av plommon( ?). Smaken var en aning kärv och alkoholig tycker jag, men efter en timme, hade vinet ändrat karaktär en aning och en fylligare smak av mörka bär, sura viläppelkart och en aning citrongräs titta fram. Det var mycket taniner kvar, vilket vittnar om att detta skulle kunna ligga ett par år till, men till rotfrukterna och köttet smakade det utmärkt. Vi insåg att en syrad grönsak, som syrad vitkål eller morötter skulle lyft hela smaken på mat och vin ihop.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.