Smörj en ugnssäker form, varva potatis, keso, lök och ansjovis. Stöt fullkornsbrödet i en mortel eller med handen och strö över vitpeppar och det smulade brödet
Jag har gjort rätt många JanssonsFrestelsedensenastetiden. Med denpotatisen strimlad i matberedaren med lök, blev Janssons så krämig och toppen god efter 45 minuter i ugnen, 175 - 200 grader. 45 minuter i ugnen,
En mandolin gör livet lättare, men jag körde för hand – så det funkar också. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
På julafton provade jag, mot vad jag brukar göra, en annan variant på Janssonsfrestelse. Idén till det fick jag några dagar före då jag råkade halka in på en webbsida där kocken Leif Mannerström beskrev hur man gjorde den mest perfekta frestelsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.