Tycker Kungsörnen borde ändra namnet till pasta med bönor istället. Smaka av med salt och peppar. Ska du laga en helt glutenfri gratäng byter du ut vetemjölet i receptet mot rismjöl eller annat glutenfritt mjöl
Dela blomkålen i mindre bitar och stek i pannan på medelhög värme tills den fått lite färg. Stek de tjocka blomkålspannkakorna i järnet på medelhög värme i smör
Lägg bitarna med skinnsidan upp på en plåt. Smaka av med salt och peppar. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff ellerentrecote (som man skär i bitar)
En s-more cake eller fudge brownie-paj med marshmellows. Jag tänkte komma och liva upp eran tisdag meden riktig sockerchock, jag lever nämligen efter det mottot att det är i början av veckan vi behöver positiv energi och sötsaker som allra mest
Det kan ju vara som frukostmat, adventsmingeleller kanske till och med på julbordet. Servera med löjrom, crème fraiche, dillkvist, rödlök och lite grovmalen peppar på toppen
Extra festligt blir det om det serveras meden klick lösvispad grädde elleren god vaniljsås. Lägg mjöl, socker, smör och äggula i matberedarenmedkniven monterad och kör ihop till en deg
Jag har länge funderat på vad man kan göra med dom där burkar medkondenserad mjölk utan att man skulle behöva koka den innan, och resultat blev denna ljuvliga kaka som jag stolt kan rekommendera
… Ellerdensvenske klassiker brunkager med blåskimmelost. Häll upp i festliga glas som fått ligga i frysenen stund – utan att isbitarna kommer med i glasen
Serveras som den är ellermeden klick lättvispad grädde. Med andra ord kan du byta ut ingredienserna i själva fyllningen till det du har hemma men se till att måtten stämmer
En assiett med fyra små minisemlor. Fyll med mandelmassa och grädde, toppa med florsocker och njut. Inte en torr semla så långt ögat (ellergommen) når blir resultatet
Om ni vill ha någon efterrätt i Juletid så passar denna pannacotta perfekt, gyllene, vacker, krämig, och med juliga tillbehör så kan det ju inte gå fel
Konjakskaka tycker jag är en riktig mormorskaka, en klassiker. Jag hade faktiskt aldrig bakat den själv innan jag bestämde mig för att den skulle bli mitt bidrag till Månadens sötsak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.