6 portioner
Häromkvällen gjorde jag pannacotta till mig själv och halverade receptet nedan. Det räckte till 3 små moccakoppar. En sådan liten portion var alldeles lagom för mig att avnjuta på kvällskvisten. Pannacottan kan förvaras ett par dagar i kylen, övertäckt med gladpack, och garneras med fördel när den ska serveras. Vill man ha en magrare pannacotta kan man använda mellangrädde och lite mjölk, men det är inget jag själv provat på. För dig som inte tål mjölkprodukter fick jag tips av en läsare att det går bra att använda havregrädde i pannacottan.
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara enliten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
En födelsedag är ett bra tillfälle att bjuda hem familjen på en fika eller kanske lite middag. Så blev det i till slut av att vi firade födelsedag, om än något försenatmen vad spelar det för roll
Skölj eller borsta bort eventuellt smuts. Servera till råkost eller bladsallad med balsamvinäger. Minns förflera år sedan när jag såg Two Fat Ladies fritera en lustig blomma på tv
Ett trädäck ska på plats, menförst ska det grävas. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Det finns ett fåtal platser kvar till en ettårig yrkeshögskoleutbildning där man kan lära sig bla att göra sin egen korv, tillverka ost och lära sig röka fisk
Något som kanske inte låter så gott (om man inte är lite smått galen i bacon som jag och sambon är) men som blev en så positiv överraskning, och visar att man inte ska vara rädd för att testa nya saker
köpte något gott på ett kondis, inträde till Liseberg, eller köpte något fint förpengarna. Förra veckan hade jag ett målarprojekt, nämligen att måla en byrå som jag fick när min farmor flyttade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.