Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar och servera med ett gott bröd. Våren är så motsträvig och jag väntar och väntar på att vårvärmen ska komma tillbaka
Överskottet fryser jag in och det känns enormtlyxigt att få ta fram en påse i vintermörkret. Skiva dem och fräs tillsammans medvitlöken i smöret tills löken börjar mjukna
Överskottet fryser jag in och det känns enormtlyxigt att få ta fram en påse i vintermörkret. Skiva dem och fräs tillsammans medvitlöken i smöret tills löken börjar mjukna
Till Vera la jag undan en portion linsfärs innan jag smakade av denmed chipotlechili och salt. Dessa tacos är fyllda med friska försommarsmaker såsom lime, koriander och chipotle
Mixa eventuellt soppan. Smaka av med lite salt och peppar. Blanda eventuellt i lite citrusskal. Koka dem under lock i en gryta medvatten och buljongtärningar tills de nästan är mjuka, cirka 20 minuter. 2 Fräs lök, vitlök och gurkmeja i oljan ett par minuter i en stor stekpanna. 3 Häll i grädden och koka på svag värme ett par minuter. 1 liter vatten
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra meden god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
En värmande soppa med massor av c-vitamin fick livsandarna att stiga några grader. Förkyld och hängig som jag är bestämde jag mig för att laga till något som är enkelt, gott och välgörande
Skala och skiva löken. Smaka av med salt och peppar. Pressa vitlöken. 2 dl vatten. Häll oljan i en kastrull och fräs sedan lök, morötter och pressad vitlök 3-4 min tillsammans med kryddorna. Slå på en burk krossade tomat och 2 dl vatten tillsammans meden burk cocosgrädde. 2 dl vatten
Ett gott bröd som en baguette, eller en grov skiva surdegsbröd med lagrad ost eller som här kanske, en pirog som är gjord av samma ingredienser som till soppan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.