Brödet är klart när det är gyllenbrunt och låter ihåligt när en knackar pådet. Om den verkar för torr kan du tillsätta en msk vatten, och sedan en till om det inte hjälper
Vi ska ha kalas för Store F imorgon och det ska bjudas påen hel del godsaker. Ser ut att bli en strålande dag och det känns som om vårenäntligen är här
I morgon är det dags för Telekonsults nätverkande sopplunch igen, som vi har varje torsdag. En gång i månaden lagar jag soppan och i morgon ska jag bjuda påen het Gulaschsoppa
Tillsätt paprika, kokosmjölk, citronskal, currypasta samt sambal oelek och låt koka upp. Oavsett om ni som vi är tokiga i asiatiskt eller bara vill ha en trevlig variation påden vanliga köttfärssåsen, så laga detta
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, helst med enassistent (om assistenten är en mekanisk sådan eller om det är din äkta hälft spelar ingen roll, bara assistenten i fråga är uthållig)
Bakplåtspapper var slut, det blev ugnsfolie istället, gick bra också. Igår åt vi grillade hamburgare och till de gjorde jag en ny variantpåhamburgarebröd som också avnjutits idag som frukostfrallor
lite salt och peppar och denenklastevarianten av en hollandaise är färdig, därefter klipper du i så mycket gräslök du själv anser dig det vara värt, själv tycker jag att man kan aldrig överdriva med att lägga i gräslöken, ta i ordentligt är min uppfordring
Stek köttfärsen i lite olja och krydda med curry, ingefära, grillkrydda, salt, vit- och svartpeppar. Är det någon rätt som smakar bättre på andra dagen så är det Tepsi
I det vita huset vid havet njuter vi att det åter är helg Vi har mumsat"Flygande Jakob" med ris och ett glas vitt till, till dessert blev detenvariant av kladdkaka - BANANKLADDKAKA, som är en av makens favoriter i fikaväg
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroendepå geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.