Lunchen idag bestod av ugnsbakad lax med potatis, romröra och en supergod mangosallad till. Skulle sitta med näsan i skolböckerna hela dagen var tänkt (tenta på tisdag) med så blev det ju inte
Eftersom vi skulle äta middag på restaurang behövde jag inte plocka fram alltför mycket snacks men en röra med rom, ägg och lite annat smått och gott blev det i alla fall
Blanda samman Kesella, gräslök och stenbitsrom. Låt blandningen mogna i kylen i ca 1 timme. Servera som fyllning i bakad potatis eller avocado, som dressing eller dipp sås till knapriga grönsaker eller som pålägg till bröd eller kex
Igår va jag sugen på romröra/räkröra, kollade runt och sökte mejerifri variant på google men hittade bara med creme freich bas, det är ju såklart supergott men va ju tvungen att fixa ihop en mejerifri
Rör ihop ströbröd tillsammans med salt och citronpeppar och vänd sedan filéerna i det. Romröra. Romröra. Stek på medelvärme i ca 3 minuter på varje sida
och ha i lite smör, salt, riven ost och en rejäl klick medromröra. Torka dem med en kökshandduk. Förutom den goda romröran hade vi i smör, salt och riven ost i potatisen
Lyxade till det med en god macka. Hacka skinkan och löken och blanda med resten av ingredienserna. Rosta mackan och på med röran, dill och en skiva citron
14 endiveblad. 1Örtsalt och dillKoka ägget hårdkokt, hacka och blanda med keso, räkor och purjolök. 1Lägg på salladsbladen och toppa med kaviaren. 1Krydda med örtsalt och lite dill
Han kom med en hel hemgravad röding så det använde vi till förrätten. Igår var min kollega Peter på besök och vi jobbade med att förbereda året Uppdrag, en samarbetsövning för åk 6-9. 4 portionsformar3 ägg2 dl grädde150 g riven västerbottensostpepparchili flakes1 dl creme fracihesikromgravad röding (eller gravad lax)Blanda ägg med grädde, peppar, riven ost och chiliflakes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.