Vi penslade grönsakerna med en supergod enkel grillolja smaksatt med sambal oelek och honung. Till grönsakerna käkade vi ugnsstekt färskpotatis (från vårt eget trädgårdsland) och en smarrig kall sås med vitlök och sambal (se recept nedan)
Häll såsen över fläskkotletterna och servera med nykokt potatis eller pasta. Snart tillbaka till vardagen och då är det bra att ha några goda vardagsrätter i bakfickan
Idag blir det ett kvickt och enkelt tips, men för den sakens skull absolut inte sämre på något vis. Det är en så himlarns smarrig kall sås som vi serverar er idag, en sås som ni säkert kan ha på många mattallrikar och som inte kräver några konstiga ingredienser
Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Häromdagen inhandlade jag en bit Salma lax och gjorde en enkel och god middag. Denna gång stekte jag laxen och med Lallerstedts äpple-curry sås och ris blev det riktigt gott
Till fisken hade vi kokta färskpotatis och en kall sås med smak av lime och sambal oelek. Rör i hop alla ingredienser och vispa såsen med en elvisp till den tjocknar
) Så enkelt och så gott. Jamen, använd den till en sås och var glad. Enkel och underbart god sås med färskost4 portioner2½ dl matlagningsgrädde av valfri sort½-1 förpackning philadelphiaost eller annan färskost (jag hade vitlök och örter)1 tsk soja1 kalvbuljongtärning1 tsk krämig balsamvinäger (eller honung)pepparRör samman grädde, ost och soja i en kastrull
Om du har stekt kött eller köttfärsbiffar kan du gärna göra såsen i samma panna. Om du inte har använt någon steksky kan du gärna smaksätta såsen med lite fond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.