Detta blir lite mer saftigt än det enkla ljusa och inte lika ljust då i och medrågmjölet. Blanda helt enkelt samman mjölet och det heta vattnet, täck bunken med plast, klart
Grovt rågmjöl. Mät upp mjölet i en bunke och häll det kokandevattnet över • Rör ihop till en deg och täck bunken med plast• Låt stå i minst 6 timmar. Smula jästen i en bunke och rör ut den i vattnet • Tillsättskållningen, sirap, salt och vetemjöl • Arbeta ihop till en lösdeg och låt jäsa övertäckt i 1 timme • Ta upp degen på bakbordet,dela den i 2 delar och forma bitarna till limpor • Läggdem på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i 45minuter under duk • Värm ugnen till 225° • Pensla limpornamed ägg och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka50 minuter • Pensla bröden med smör direkt när du tagit utdem • Låt kallna på galler
Enklare bröd. Mjölat med både råg och vetemjöl. Glömde att jag skulle baka matbröd, så min baksten fick inte vara med , men det lösta jag genom att vända upp och ner på den vanliga platta plåten och låta den blir varm i ugnen innan jag lade brödet ovanpå plåten
Ta en skål med lock, häll först i krossad råg, häll sen. otroligt mustigt luftigt bröd med djup arom. farin och sirap i vatten, tillsätt mjölet och den skålladerågen,
Blanda i yoghurt och sirap i den kalla rågröran, rör om med gaffel så rågen blir klumpfri. Fröa formarna med linfrön och ställ på kylning så fröna fäster ordentligt
Tillsätt mjölet och rör om med visp tills det är blandat med vattnet. Blanda skållningen med vatten (se till att degvätskan blir fingervarm), smulad jäst, salt, smör eller olja och vetemjöl
Lägg bröden på en plåt och snitta dem med en vass kniv. Dags att avnjuta ett riktigt gott bröd, helt utan konstiga tillsatser och helt utan jäst, med smältande smör eller något annat gott på
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. När kycklingen börjar bli genomstekt, tillsätt currypastan och låt den fräsa med i nån minut
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.