Ett dagligt bröd
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 12 msk honung
  • 12 tsk salt
  • 12 tsk brödkryddor (eller bara kummin)
  • 11 näve krossade linfrön
  • 12 msk olja
  • 16 dl ljummet vatten
  • 11,5 dl grahamsmjöl
  • 11,5 dl rågsikt
  • 12 dl dinkelmjöl
  • 16 dl vetemjöl
  • 150 g jäst 2 msk honung 2 tsk salt 2 tsk brödkryddor (eller bara kummin) 1 näve krossade linfrön 2 msk olja 6 dl ljummet vatten 1,5 dl grahamsmjöl 1,5 dl rågsikt 2 dl dinkelmjöl 6 dl vetemjölRör ihop ingredienserna (utom ca 3 dl av vetemjölet) med sked till en lös deg. Jäs 1-2 timmar. Rör runt med trägaffel och blanda ner resterande 3 dl vetemjölet. Smörj två brödformar med olja och häll i den fortfarande ganska lösa degen. Täck med handduk och låt jäsa ca 20 minuter. Grädda bröden i 15 minuter på 225 grader, och sedan ytterligare 25 minuter på 200 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.