Nu är julen utkörd men så hittade jag ett bortglömt inlägg på hemmagjord vinglögg och tänkte att jag hann med att publicera det innan julen är helt ur vårt medvetande
"Majoriteten av alla som hänger här inne hos mig är inte ett dugg oroliga för ketoACIDOS. Jag rekommenderar dig starkt att läsa hela inlägget även om det är långt
Detta är en del i Morotslivs serie om vilda växter och deras användning. Tänk på att plocka örterna en torr och solig dag, eftersom de ger mest smak då
Kommer ihåg mitt osaltade julbröd och slänger på eget bevåg ned salt också. I en LCHF-bilaga - den innan nyårsbilagan - så fanns några Paleo-recept och bland annatett nötbröd
Hummusen är helt enkelt en del av både den privata och den nationella identiteten. Mat & Dryck. ”Olivolja, eller olja överhuvudtaget, är nej-nej” morrade han, och inskärpte sin puritanska, israeliska metod där oljigheten kommer från sesampastan tahini och inget annat
"Skruva tiden tillbaka och baka ett bröd helt utan mjöl. Nu har iallafall mixen åkt in i ugnen, tillsammans med några fler kompisar, och blivit ett bröd
Inte helt olikt det jag nu bakade. ) och mycket annat. När jag började intressera mig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbageriets bröd, och en favoriter i den boken var ett bröd som heter Kamut Grande
Därför bakade jag även ettannat, lite mer komplicerat recept. Brödet tog hela dagen på sig att stå och jäsa (nästan) så den som vill ha bröd snabbt ska inte baka detta
Lägga på en macka med fetaost, skivad tomat och droppa lite olivolja över. Eller några blad på pastan eller i tomatsåsen, i fiskgratängen eller pastasalladen
Helt ensam bakar Patrice i sitt bageri, fem nätter i veckan. (Det är ju lite förvirring kring vad levain egentligen är, men efter de där tre veckorna i Frankrike tror jag inte annat än att levain är det franska ordet för surdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.