Jag fick ju en fantastisk Creusette av min sambo i födelsedagspresentoch jag vet att jag och min fina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Låt spenaten tina i ett durkslag. Lös jästen i ljummet vattenoch blanda i olja och salt. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop
Det här var enenkeloch smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Det var tur det, för hela den angivna mängden hot sauce skulle nog ha bedövat mina smaklökar (jag gillar stark mat men jag gillar inte om när den är så starkt så att hettan tar bort alla andra smaker)
Efter ett dopp i sjön, lagade vi en härlig middag i kvällssolen, drack gott rieslingvin från Mosel och skvallrade om allt mellan himmel och jord, som bara två väninnor kan
Allt har en början, men det mesta har också ett slut, och jag har efter en hel del funderande fram och tillbaka bestämt mig för att sluta nu, medan det fortfarande känns roligt, och medan ni fortfarande är en hel del som dagligen tittar in hos mig
Skär tomaterna ochlöken tunt och varva på ett fat med lite högre kant, strö över bladpersiljan. För ett tag sedan fick vi möjlighet att få prova på något som vi aldrig hört talas om tidigare men som vi omedelbums tyckte lär väldigt intressant, för intressant för att tacka nej
Det här är min mormor och morfar i ett nötskal och därmed min barndom också. Mormor och morfar hade kor så de åt frukost två gånger vilket också var mitt mål under de åren
Ett recept som följt med oss i många år men där ursprunget är okänt. Suttit där med de röda hattarna på sned i goda vänners lag, haklappen på plats och slurpat i sig det goda från klorna samtidigt som man petat runt med spetsiga skaldjursbestick
Man känner sig som ett barn och kan nästan undra när skogensväsen ska komma krypande ut ur stubbar och hålor såsom John Bauers sagor när man var barn, dessa trollska sagor med bortbytingar, älvor, troll och andra väsen
) sedan ett till lager med savoykål och till slut häller vi över vitsåsen. Vi hade tacos i helgenIGEN =) och jag brukar alltid göra mer än vad vi äter upp så från vad vi hade kvar tänkte jag göra enegen variant på en blandning av en ungersk rätt och lasagne
Denna krämiga allt i ett middag med köttbullar och tortellini är super god, enkel att göra ochfördelen är att du lagar hela middagen i enoch samma stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.