”…Kostrådgivning för mig handlar alltså inte om »dieter« – istället handlar det om långsiktigt välmående, om att komma i känslomässig balans, att förebygga sjukdomar, att lindra sjukdomstillstånd, att återta kontrollen över sitt signalsystem, att styra sina impulser och vara tillfreds i sin kropp
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Hettade under tiden upp olja i en större kastrull på spisen. Igår gjorde jag en krämig och god tryffelrisotto som jag blandade i mozzarella i det sista jag gjorde innan servering
Vi hamnade i ett väldigt kreativt flöde så det blev några resor till planerade inför framtiden, du kommer att kunna läsa mer om dem framöver både här och på Harmoniresor
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm
Jag kan inte låta bli haha även fast att jag har bestämt mig att jag ska göra något enkelt och fort. Men som vanligt när jag börjar göra något i köket blir det till världens expriment, "tänk om jag skulle blanda i det
Och i så fall meddelar jag härmed hela världen att det är dags för mig att hitta ett nytt jobb. Så vill man prova att göra den glutenfri -så meddela mig gärna resultatet
Ett helt kompani är förstås bara ett talesätt men mycket mat blev det idag. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.