Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Vill man ha stark mat måste man öka på av just srirachasåsen som ger ordentlig styrka i små mängder. Jag använde 1 msk srirachasås och det blev lite småstarkt, lagom enligt mig
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
Fräs löken glansig och lägg i färsen och fräs denna tills den är grå. Rör ner majs och paprikan. Blanda ner kryddorna (börja med det lilla måttet först, öka på efter hand som du smakar av
Skär paprikor, rödlök, purjolök och skalat äpple i mindre bitar. Koka ihop crème fraiche, sweet chili, grädde, sambal oelek och buljontärningarna ca 10 minuter
Jag kickar igång denna måndag med en härlig lysande gul solskenssmoothie. Den innehåller apelsin, mango, ingefära samt gurkmeja och piggar verkligen upp i vinterkylan
Finhacka löken, skär korven i 1 cm tjocka bitar och bryn tillsammans med löken. Krydda. Häll i vätskorna, ajvar och tomatpurén och låt puttra ca 10 minuter på svag värme, smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.