4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet
Under tiden lekte jag ihop fänkålsröra. Om ni önskar så passar kycklingen och fänkålsröran lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater
Annanas och fänkålsröra Så här kan det se ut när det är klart. Lyxpotatismos Annanas och fänkålsröra 1/2 färsk annanas 1 chili I kruka koriander 1 lime 1 fänkål 1 klyfta vitlök sirap salt peppar Hacka fänkålen och ångkoka den (alternativ koka upp lite)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.