Ingredienser Portioner: 4 4 rensade och sköljda makrillar Fänkålsröra 6 vitlöksklyftor 1 dl olivolja 2 stora rödlökar skalade och skurna i stora klyftor det yttersta av skalet i strimlor samt saften 1 citron 1 fänkål skuren i strimlor salt och nymalen peppar efter smak lite strösocker 1 kvist färsk grovskuren rosmarin 2 kvistar färsk grovskurna timjan 1 msk färska, grovskurna dragonblad 4 stora tomater skållade och skalade, urkärnade och skurna i 1/4-delar 1 msk grovskuren kapris (antingen bär eller vanlig kapris) 6 grovskurna sardellfiléer salt och nymalen peppar efter smak Lägg till i inköpslistan
Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Att grilla makrill är enkelt och gott. Och färskare makrill än så här går det nog inte att få, båten kom in klockan 11 och 11. Grilladmakrill med färskpotatis och dillmajonnäs till 4 personer. 8 färska makrillar. 8 färska makrillar
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion)
Nygrillademakrillfiléer. Makrillen. 12 makrillfiléer. Pensla makrillfiléerna med någon droppe olja, salta, peppra och lägg på riktigt het grill 3-4 minuter per sida. 12 makrillfiléer rapsolja, neutral
Grillat lamm tycker vi blir allra godast att servera på medelhavsvis. Här får lammkotletterna sällskap av en ljuvlig ratatouille och en smakrik gremolata
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.