Dela upp färseni rutor och lägg färsrutornai nybakat pitabrödmeddiverseolika grönsaker som du tycker om samt vitlöksdressing eller någon annan dressing du tycker om
Bryn köttfärs och svamp i stekpannan, krydda med salt och peppar. Koka riset. Skölj och skär purjolöken iskivor, ha i den i pannan och fräs ihopmedfärs och svamp, lägg i buljong tärningen och slå på vatten och grädde
Pensla meduppvispat ägg. Tillsätt de övrigaingredienserna. Arbeta degen slät och fin. 1olivolja. 1äggJästen löses ilite av det fingerljumma vattnet. Låt degen jäsa cirka 1 timme. Kavla ut degen cirka 1 cm tjock, tag en stor kopp eller en litenhink och tryck ut finarundningar. Låt dom jäsa på plåten ytterligare 30 minuter. Grädda i ugnen 10-15 minuteri 225 grader
Lägg i all färs och rör om med en trägaffel tills allt är smuligt och har fått fin färg. Gör en egen mos eller pulvermos som blandas med hälften av den rivna osten tillsammansmed dom övrigaingredienserna
Köttfärs som man steker i ugn blir mycket saftigare om man fyller den, t ex med svamp. Lägg svampblandningenmitt på färskakan, vänd upp kanterna över fyllningen och tryck ihop skarven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.