1½ gul
lök 1 liten morot 150 g nötfärs , mager ½ tsk salt ½ krm svartpeppar 1,5 dl lagalätt , (Kelda) 2 tsk smör ½ tsk soja 1 tsk honung 0,2 st citron, strimlat skal + pressad saft 2 msk gräslök , hackad Tillbehör 350 g potatis, kokt 200 g grönsaker, kokta1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten. 2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs. 3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida. 4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft. 5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker. Ca 400 kcal per portion, varav 13 g fett.
FÄRSBIFFARMEDCITRON, TIMJAN OCH FETAOST. Prova att krydda biffarna med rivet citronskal. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek broccolin på medelvärme
Från början hade jag inte tänkt göra någon sås men eftersom jag visste att antalet färsbiffar inte skulle matcha mängden potatis och lök - det skulle bli färsbiffar över - så passade jag på att vispa ur pannan med lite mellangrädde, soja och vitpeppar att spara matlådsbiffarna i
Blanda kokosen med vaniljsocker och kanel. Här kommer ett förslag på vad man kan göra med dem. Ev kan du doppa klyftorna i lite citronblandat vatten, så behåller de färgen också, men låt då äpplena rinna av och torka till innan du förpackar i burkar eller plastpåsar
Blanda medcitronblandningen. Nagga botten med en gaffel. Finriv citron skalet och pressa ut saften. Det syrliga från citronen möter det söta från marängen i en perfekt liten mumsbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.